Általános Szerződési Feltételek

Regisztrációs Feltételek és Adatvédelmi Nyilatkozat

Jelen internetes oldal, azaz www.lasultanedesaba.hu/ üzemeltetője a Perfect Face Kft (H-1024, Budapest, Lövőház utca 17, F.sz. 7)

  • Jelen internetes oldal szolgáltatásait bárki jogosult igénybe venni, aki jelen Általános Szerződési Feltételeket és a fenti Adatvédelmi Nyilatkozatot kifejezetten elfogadja.

1.2 Amennyiben Vásárló úgy dönt, hogy regisztrálja magát, a neve, e-mail címe, telefonszáma, postai / szállítási címe megadását követően, egy megerősítő email-t kap a rendszertől, amiben megkap a rendszer által generált jelszót, amit lecserélhet egy tetszőlegesre, miután belép a profiljába.

Magánszemélyek esetén a regisztrációhoz szükséges: név, telefonszám, e-mail cím, postai, ill. szállítási cím megadása.
1.3 A www.lasultanedesaba.hu , mint a Perfect Face Kft (H-1024, Budapest, Lövőház utca 17, F.sz 7) által üzemeltett web-áruház, ezúton kéri a Vásárlót, hogy a regisztráció, illetve az esetleges megrendelések során ügyeljen az adatok pontos és hibátlan feltüntetésére, az ezekből eredő késedelmekért, teljesítési hibákért és nehézségekért a www.lasultanedesaba.hu semmilyen nemű felelősséget nem vállal, ilyen irányú felelősségét kifejezetten kizárja. A Www.lasultanedesaba.hu arra kéri az ügyfelet, hogy amennyiben hibát észlel az általa már korábban feltüntetett adatok körében, azonnal módosítsa azt a bejelentkezés után a profiljában lévő „személyes adatok” menüpont alatt, folyamatban lévő megrendelés esetén pedig haladéktalanul értesítse a www.lasultanedesaba.hu-t az alábbiakban megadott elérhetőségek valamelyikén.

1.4 A www.lasultanedesaba.hu ezúton kéri a Vásárlót, hogy a regisztráció során választott jelszavát gondosan őrizze meg, illetéktelen személyek számára ne adja meg, illetve ne tegye hozzáférhetővé. A www.lasultanedesaba.hu semmilyen nemű felelősséget nem vállal azon esetekért és az ezekből származó esetleges károkért, ha a Vásárló elfelejti jelszavát, vagy ha illetéktelen személyek számára nem a www.lasultanedesaba.hu felróható magatartása következtében hozzáférhetővé válik.

1.5 A www.lasultanedesaba.hu a Vásárló által a feliratkozás, illetve a regisztráció során és a később megadott adatokat a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően, kizárólag hírlevél, illetve ajánlat küldésére, továbbá a Vásárló által megküldésre kerülő rendelések teljesítése érdekében kezeli, tárolja, mindaddig, amíg a Vásárló a hírlevélre vonatkozó regisztrációját, illetve az általános regisztrációját jelen internetes oldalon nem törli. Vásárló jelen általános szerződési feltételek elfogadásával önkéntes, tájékoztatáson alapuló és kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy www.lasultanedesaba.hu a Vásárló által a hírlevélre vonatkozó regisztráció, illetve az általános regisztráció, továbbá a megrendelések leadása során megadott adatokat ügyfél hírlevélről leiratkozásának, illetve regisztrációjának törléséig és az alábbiak szerint kezelje és tárolja.

  1. FOGALOM-MEGHATÁROZÁSOK

A Www.lasultanedesaba.hu tájékoztatja Vásárlót, hogy az alábbiakban szereplő fogalommeghatározásokat az Adatvédelmi Törvény 3. §-a határozza meg és tartalmazza.

2.1 Személyes adat: az érintettel, azaz mind magánszeméllyel, mind jogi személlyel, illetve céggel kapcsolatba hozható adat – különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés.

2.2. Hozzájárulás: az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok – teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő – kezeléséhez.

2.3. Tiltakozás: az érintett nyilatkozata, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri.

2.4. Adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja.

2.5. Adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége. Ilyen különösen adatok gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése.

2.6. Adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele.

2.7. Nyilvánosságra hozatal: az adat bárki számára történő hozzáférhetővé tétele.

2.8. Adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges.

2.9. Adatzárolás: az adat azonosító jelzéssel ellátása további kezelésének végleges vagy meghatározott időre történő korlátozása céljából.

2.10. Adatmegsemmisítés: az adatokat tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése.

2.11. Adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve hogy a technikai feladatot az adatokon végzik.

2.12. Adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatkezelővel kötött szerződése alapján – beleértve a jogszabály rendelkezése alapján történő szerződéskötést is – adatok feldolgozását végzi.

2.13. Harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval.

2.14. Harmadik ország: minden olyan állam, amely nem EGT-állam.

  1. AZ Www.lasultanedesaba.hu ADATKEZELÉSI ALAPELVEI

3.1. Személyes adat akkor kezelhető, ha ahhoz az érintett hozzájárul.

3.2. Személyes adatot kezelni csak meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében lehet. Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie a célnak.

3.3. Kizárólag olyan személyes adat kezelhető, amely

  • az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen,
  • a cél elérésére alkalmas,
  • csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig.

3.4. Személyes adat csak megfelelő tájékoztatáson alapuló beleegyezéssel.

3.5. Az érintettet – egyértelműen, közérthetően és részletesen – tájékoztatni kell az adatai kezelésével kapcsolatos minden tényről, így különösen az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, az adatkezelésre és az adatfeldolgozásra jogosult személyéről, az adatkezelés időtartamáról, illetve arról, hogy kik ismerhetik meg az adatokat. A tájékoztatásnak ki kell terjednie az érintett adatkezeléssel kapcsolatos jogaira és jogorvoslati lehetőségeire is.

3.6. A kezelt személyes adatoknak az alábbi követelményeknek kell megfelelniük:

  • felvételük és kezelésük tisztességes és törvényes legyen,
  • pontosak, teljesek, és ha szükséges, időszerűek legyenek,
  • tárolásuk módja alkalmas legyen arra, hogy az érintettet csak a tárolás céljához szükséges ideig lehessen azonosítani.

3.7. Személyes adat kezelhető akkor is, ha az érintett hozzájárulásának beszerzése lehetetlen vagy aránytalan költséggel járna, és a személyes adat kezelése

  • az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából szükséges, vagy
  • az adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából szükséges, és ezen érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll.

3.8 Amennyiben a személyes adat felvételére az érintett hozzájárulásával került sor, az adatkezelő a felvett adatokat törvény eltérő rendelkezésének hiányában

  • a rá vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából, vagy
  • az adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából, ha ezen érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll további külön hozzájárulás nélkül, valamint az érintett hozzájárulásának visszavonását követően is kezelheti.

3.9. A személyes adatok akkor továbbíthatók, valamint a különböző adatkezelések akkor kapcsolhatók össze, ha az érintett ahhoz hozzájárult, vagy törvény azt megengedi, és ha az adatkezelés feltételei minden egyes személyes adatra nézve teljesülnek.

3.10 Személyes adat (beleértve a különleges adatot is) az országból – az adathordozótól vagy az adatátvitel módjától függetlenül – harmadik országban lévő adatkezelő vagy adatfeldolgozó részére akkor továbbítható, ha ahhoz az érintett kifejezetten hozzájárult, vagy azt törvény lehetővé teszi, és a harmadik országban az átadott adatok kezelése, illetőleg feldolgozása során biztosított a személyes adatok megfelelő szintű védelme. Az EGT-államokba irányuló adattovábbítást úgy kell tekinteni, mintha a Magyar Köztársaság területén belüli adattovábbításra kerülne sor.

  1. A SZEMÉLYES ADATOK KÖRE, AZ ADATKEZELÉS CÉLJA, JOGCÍME

4.1 A www.lasultanedesaba.hu  adatkezelési tevékenységei önkéntes hozzájáruláson alapulnak, kivételt képeznek a jogszabály által előírt kötelező adatkezelések.

4.2 A www.lasultanedesaba.hu tájékoztatja a Vásárlót, hogy a Www.lasultanedesaba.hu a kezelt személyes adatokat az alábbi személyekkel közösen kezeli és részére továbbítja, de kizárólag az alábbi célok teljesítése érdekében (így ezen személyek adatfeldolgozónak minősülnek):

  • GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft. (székhely: 2351 Alsónémedi GLS Európa u. 2.)
  • Könyvelés: Lesták Péter, egyéni vállalkozó; 1115 Budapest, Fehérvári út 123.

4.3 Az adatkezelés célja: Vásárló kiszolgálása.

4.4 Az adatkezelés jogalapja: az érintett Vásárló hozzájárulása, illetve az Adatvédelmi Törvény megfelelő rendelkezései.

4.5 A kezelt adatok köre: Vásárló neve, elérhetősége (név, email cím, telefonszám, számlázási cím, szállítási cím, felhasználónév, jelszó).

4.6. Az adatkezelés időtartama: a Vásárló regisztrációjának fennállásáig, illetve a Vásárló számlán feltüntetett neve és címe esetén a vonatkozó könyvelési jogszabályok (Számviteli Törvény, stb.) által előírt időtartamig.

4.7. A Www.lasultanedesaba.hu tájékoztatja Vásárlót, hogy a bíróság, az ügyész, a nyomozó hatóság, szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, az illetékes biztos illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkeresheti az Adatkezelőt.

4.8. A www.lasultanedesaba.hu  a hatóságok részére – amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

  1. A SZEMÉLYES ADATOK TÁROLÁSÁNAK MÓDJA, AZ ADATKEZELÉS BIZTONSÁGA

5.1. Az adatrögzítés papír alapon és elektronikus formában történik, az adatfeldolgozás a RACKFOREST INFORMATIKAI KERESKEDELMI SZOLGÁLTATÓ ÉS TANÁCSADÓ KFT. ( 1132 Budapest, Victor Hugo u. 18-22, 3. em. 3008 a.) által üzemeltetett szerveren annak szervertermében történik a személyes adatok védelmét előíró jogszabályi rendelkezések szigorú.betartásával.

5.2. A Www.lasultanedesaba.hu a személyes adatok kezeléséhez az alkalmazott informatikai eszközöket úgy választja meg és üzemelteti, hogy a kezelt adat:

  • az arra feljogosítottak számára hozzáférhető (rendelkezésre állás);
  • hitelessége és hitelesítése biztosított (adatkezelés hitelessége);
  • változatlansága igazolható (adatintegritás);
  • a jogosulatlan hozzáférés ellen védett (adat bizalmassága) legyen.

5.3. A www.lasultanedesaba.hu olyan műszaki, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatkezelés biztonságának védelméről, amely az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szintet nyújt.

5.4. A www.lasultanedesaba.hu az adatkezelés során megőrzi:

  • a titkosságot, azaz megvédi az információt, hogy csak az férhessen hozzá, aki erre jogosult;
  • a sértetlenséget: megvédi az információnak és a feldolgozás módszerének a pontosságát és teljességét;
  • a rendelkezésre állást: gondoskodik arról, hogy amikor a jogosult használónak szüksége van rá, valóban hozzá tudjon férni a kívánt információhoz, és rendelkezésre álljanak az ezzel kapcsolatos eszközök.

5.5. A www.lasultanedesaba.hu és partnereinek informatikai rendszere és hálózata egyaránt védett a számítógéppel támogatott csalás, kémkedés, szabotázs, vandalizmus, tűz és árvíz, továbbá a számítógépvírusok, a számítógépes betörések és szolgálat megtagadásra vezető támadások ellen. Az üzemeltető a biztonságról szerverszintű és alkalmazásszintű védelmi eljárásokkal gondoskodik.
5.6. Az interneten továbbított elektronikus üzenetek, protokolltól (e-mail, web, ftp, stb.) függetlenül sérülékenyek az olyan hálózati fenyegetésekkel szemben, amelyek tisztességtelen tevékenységre, szerződés vitatására, vagy az információ felfedésére, módosítására vezetnek. Az ilyen fenyegetésektől megvédendő a szolgáltató megtesz minden tőle elvárható óvintézkedést. A rendszereket megfigyeli annak érdekében, hogy minden biztonsági eltérést rögzíthessen, és bizonyítékkal szolgálhasson minden biztonsági esemény esetében. A rendszermegfigyelés ezen kívül lehetővé teszi az alkalmazott óvintézkedések hatékonyságának ellenőrzését is.

  1. AZ ADATKEZELŐK ADATAI, ELÉRHETŐSÉGEI

Név: Perfect Face Kft
Székhely: 1024, Budapest, Lövőház utca 17. Fsz.7
Telefon: + 36 30 386 07 78
Cégjegyzékszám: 01-09-914659
A bejegyző bíróság megnevezése: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága
Adószám: 14674356-2-41
E-mail: info@lasultanedesaba.hu
Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-91624/2015

  1. JOGORVOSLAT

7.1 Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve – a jogszabályban előírt adatkezelések kivételével – törlését az adatfelvételénél jelzett módon.

7.2. Az érintett kérelmére a www.lasultanedesaba.hu  tájékoztatást ad az általa kezelt, illetőleg az általa megbízott feldolgozó által feldolgozott adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről (székhelyéről) és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat.
A www.lasultanedesaba.hu  a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül írásban, közérthető formában adja meg a tájékoztatást. A tájékoztatás ingyenes.

7.3 A www.lasultanedesaba.hu  a személyes adatot törli, ha

  • kezelése jogellenes,
  • az érintett kéri,
  • az adatkezelés célja megszűnt,
  • vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt,
  • azt a bíróság vagy az illetékes biztos elrendelte.

7.4. A www.lasultanedesaba.hu  a helyesbítésről és a törlésről az érintettet, továbbá mindazokat értesíti, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították. Az értesítést mellőzi, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.

7.5 Az érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha

  • a személyes adatok kezelése (továbbítása) kizárólag az Adatkezelő vagy az adatátvevő jogának vagy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha az adatkezelést törvény rendelte el;
  • a tiltakozás jogának gyakorlását egyébként törvény lehetővé teszi.

7.6. A www.lasultanedesaba.hu  az adatkezelés egyidejű felfüggesztésével – a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálja, és annak eredményéről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. Amennyiben a tiltakozás indokolt, az Adatkezelő az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, illetőleg az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.

7.7. Amennyiben az érintett az Adatkezelőnek a meghozott döntésével nem ért egyet, az ellen – annak közlésétől számított 30 napon belül – bírósághoz fordulhat.

–       Bankkártyás fizetés feltétele, folyamata. 

    Kedves Vársárlónk! A bankkártyás fizetés révén Ön kényelmesen és biztonságosan vásárolhat áruházunkban. A kiválasztott áruk megrendelése után Önt a K&H Bank weblapjára irányítjuk, ahol a Bank által használt, jelenleg legbiztonságosabbnak ítélt, titkosítással lebonyolított tranzakción keresztül fizethet bankkártyájával. Vásárlóinknak csak annyi a dolga, hogy a fizetési mód kiválasztásánál “fizetés bankkártyával” feliratra kattintsanak, majd a K&H Bank fizetési szerverén a kártya számát,  lejárati dátumát és háromjegyű biztonsági kódját megadják. A K&H Bank a VISA, VISA Electron, V-Pay, MasterCard, Maestro és JCB típusú kártyákat fogadja el.

 Megrendelés lemondásának módja, feltételei:

Kedves Vársálónk! Amennyiben a megrendelését lemondani szeretné, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi telefon számon + 36 30 386 07 78 vagy írjon: info@lasultanedesaba.hu email címre.

– Reklamáció módja, feltételei: 

Kedves Várárlónk!

A webáruházunk tevékenységével, vagy a webáruházunk által forgalmazott termékkel kapcsolatos panaszát e-mailben és postai úton is benyújthatja a webáruházunk üzemeltetőjének. Mivel a webáruházunk üzlethelyiséggel is rendelkezik, úgy panaszát személyesen is közölheti velünk. Azt követően 30 napon belül írásban válaszolunk az e-mailen, vagy postai úton érkezett panaszra.

Amennyiben az eladó a vásárló által megfogalmazott panaszt nem tartja jogosnak, úgy azt köteles megindokolni és a vásárló részére írásban elküldeni, továbbá köteles írásban tájékoztatást adni a vásárló részére, hogy panaszának jellege szerint mely panaszügyintézési lehetőségek állnak rendelkezésére. Az eladó köteles megadni a fogyasztó lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti illetékes békéltető testület székhelyét, telefonos elérhetőségét, internetes elérhetőségét és levelezési címét. [ http://www.nfh.hu/node/15#Az-írásbeli-panasz ]. Az eladó a panaszról felvett jegyzőkönyvet és a válasz másolati példányát öt évig köteles megőrizni.

A Fogyasztó panasza jellegéből adódóan a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos panaszait az alábbi elérhetőségeken tudja bejelenteni:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság:

1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.

Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.

Telefon: +36 -1-391-1400

Fax: +36-1-391-1410

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

-Reklamáció lemondása: 

Kedves Vásárlónk! Amennyiben a korabban indított reklamációt szeretné lemondani, kérjük írásban küldje az alábbi címre:  Perfect Face kft.,  1024 Budapest, Lövőház u 17. fsz.7 , e-mail: info@lasultanedesaba.hu